Corona, Pippi Langkous en het Kohera-DNA

Vrijdag 13 maart 2020, a day to remember. Die dag was ik de laatste keer op kantoor in Kontich en die avond om middernacht zouden de strenge maatregelen tegen de verdere verspreiding van het coronavirus ingaan.

Op weg naar huis, alleen in de wagen, begonnen mijn hersentjes ‘volle bak’ te draaien. Het werd me snel duidelijk dat de periode die zou volgen best pittig zou worden. Hoe ga ik Kohera door de coronastorm loodsen? Wat als Marc Van Ranst nu eens geen gelijk heeft? Wat als de lockdown – die we toen nog geen lockdown mochten noemen – veel langer dan drie weken zal duren? Wat als we – net als in 2007 – aan het begin van een financiële crisis staan? Wat als … ? Wat als … ? Ik legde mijn doemdenkende zelf het zwijgen op met een quote van mijn jeugdidool Pippi Langkous: “Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan!”.

Natuurlijk sta ik er niet alleen voor. De afgelopen 13 jaren bij Kohera heb ik een fantastisch team rond me verzameld. Eerst en vooral zijn er natuurlijk onze 43 consultants, onze Data Wizards. Eén voor één enthousiaste, gedreven, slimme jongens en meisjes voor wie SQL Server, Power BI en het Microsoft Azure dataplatform geen geheimen kennen.  Met z’n allen werken we elke dag om onze droom te verwezelijken. Dat is en blijft: “To Empower every professional to make the best data-driven decisions”.

Steeds opnieuw leuke en boeiende opdrachten vinden voor 43 consultants is geen eenvoudige opdracht en toch slagen Sam en Mike daar wonderbaarlijk in. Sam, onze eindeloos positieve Chief Client Happiness, en Mike, onze immer rust en vertrouwen uitstralende Client Happiness Manager, gaan voor onze klanten door het vuur. Ze zijn duizend keer betere sales-professionals dan ik ooit zal worden.  

Maarten, onze met humor overgoten Wizard of Operations, bewijst al twee jaar dat hij Kohera operationeel en planningsgewijs beter laat draaien dan ik het ooit zal kunnen. En dan is er natuurlijk Anneleen, onze Wizard of Talent Empowerment en de strafste HR-professional die ik ken. Anneleen werkt nu bijna een jaar bij Kohera. Ze daagt me elke dag uit en helpt me om van Kohera een nog betere werkgever te maken.

Binnen Kohera spelen de teamleads een cruciale rol. Hun belangrijkste taak is de consultants binnen hun team laten shinen. Inderdaad, laten shinen! Frederik en Frederik bewijzen al jaren dat ze fantastische teamleads zijn. En ook Ruth, Philippe en Kris – die nog maar enkele weken geleden als teamlead gestart zijn – bewijzen in deze hectische tijden dat ze natuurtalenten zijn. Ilse, Ken en Ronny staan te popelen om vanaf mei te starten als Competence Leads. Met deze nieuwe rol willen we technologische kennis vergaren en verspreiden binnen én buiten ons bedrijf.

 Een topteam dus!

Het Kohera-DNA maakt ons uniek en zal ons helpen om de storm te trotseren, samen met de vijf waarden die ons na aan het hart liggen:

  • It’s OK not to know, it’s not okay not to dare. Hoe zal de corona-pandemie verder evolueren? Niemand weet het. Er zijn veel onbekende factoren en de situatie wijzigt dagelijks. Zeker in zulke tijden moeten we durven springen.
  • Play where the puck is going. Na de coronastorm komen we in een nieuwe wereld terecht, ‘a new normal’. We gaan resoluut inzetten op innovatie en nieuwe initiatieven.
  • You can’t milk a cow with your hands in your pants. Meer dan ooit houden we de voetjes op de grond en steken we de handen uit de mouwen. We zullen (tijdelijke) maatregelen moeten nemen om de winkel draaiende te houden tijdens de coronapiek.
  • Share your knowledge, boost our power. Kennisdeling en -opbouw zijn belangrijker dan ooit. We blijven investeren in opleidingen en trainingen. Onze nieuwe Competence Leads zullen hier een doorslaggevende rol in spelen.
  • Seriously, have fun! We hebben binnen Kohera een unieke werksfeer en teamspirit. Net die mix van hard werken, elkaar helpen en humor zal ons vooruit helpen!

Hoe trotseren we met Kohera de coronastorm? Als one happy team of fully engaged consultants!  

Ik heb het nog nooit gedaan dus ik denk dat WE het wel kunnen!

Frederik

Over de auteur

Comments are closed.

Laat een bericht achter voor de auteur