Deel I: Draag zorg voor jezelf en de anderen

De afgelopen dagen hebben we reeds veel gecommuniceerd over hoe ons te wapenen tegen de huidige recessie.

Om onze businesscontinuïteit en die van onze klanten te verzekeren in moeilijke tijden is de focus voor de volgende weken en maanden.

We zijn iedereen alvast dankbaar voor de flexibiliteit en ‘can do’-mentaliteit van de afgelopen dagen.

Maar laten we het ook even hebben over de andere kant.  Europa en ons land staat aan de vooravond van een volledige lockdown.

Het zijn uitzonderlijke tijden waarin wij graag een warme oproep doen: draag zorg voor jezelf en zo ook voor anderen!

Ook zo kunnen we als groep de gevolgen van de coronacrisis helpen beperken.

De gezondheid van onze mensen en hun families zijn ook en vooral nu onze prioriteit. We zijn er ons van bewust dat we nog niet het volledige beeld hebben van de potentiële impact op onze dagelijkse activiteiten.

Dit zal de komende dagen duidelijk worden en we zullen de problemen dan ook aanpakken wanneer ze opduiken.

We kunnen ons dan ook volledig scharen achter het groter objectief van de overheid om het aantal besmettingen in België te beperken en een piek in het aantal besmettingen zoveel mogelijk uit te stellen.

Langs alle kanten worden we er heel erg attent op gemaakt wat we moeten doen om het coronavirus niet over te brengen: handen wassen gedurende 40 tot 60 seconden, in ons elleboog hoesten of niezen, 1,5 meter afstand houden,….  Maar het nieuwe concept van  ‘social distancing’ lijkt een effectieve oplossing te zijn om de verspreiding van het coronavirus te vertragen.

Enkel door de opgang van het coronavirus te vertragen kunnen we een poging doen om het aantal besmettingen onder de maximumcapaciteit van het gezondheidssysteem te houden.

Het rond bewegen van mensen heeft voor gevolg dat het virus steeds sneller wordt overgedragen. Iedereen die besmet is met het coronavirus besmet zelf 2 of 3 mensen.

Vaak hebben we omwille van de lange incubatietijd van het virus, en soms milde symptomen bij het doorbreken van de ziekte niet eens door dat we besmet zijn.

Ook binnen de Cronos Groep gaan mensen in hun omgeving geconfronteerd worden met de gevolgen van het coronavirus.

Laat ons solidair zijn nu we het nog gewoon uit solidariteit kunnen doen. Probeer waar het kan fysieke meetings te vermijden, vooral waarbij verschillende teams gemengd worden. Kijk naar digitale, online tools zoals Teams, Slack en andere kanalen die de mogelijkheid bieden om online te vergaderen. Blijf contact houden met elkaar; maak van ‘de koffieklets’ bijvoorbeeld een digitale babbel. Stel niet-urgente meetings uit en zorg voor de nodige hygiëne. Naast je handen regelmatig en grondig wassen, desinfecteer je bijvoorbeeld ook best je toestellen.

Bij thuiswerken is het belangrijk dat je goede afspraken maakt zodat ‘work as usual’ gegarandeerd kan worden. Er circuleren er hier mooie voorbeelden van. Aarzel niet om ernaar te vragen.

Ga zelf niet in op ‘fake news’, probeer het ook bij collega’s te vermijden en volg de federale richtlijnen: https://www.info-coronavirus.be/nl/.

Vandaag reeds en in de volgende dagen zullen collega’s impactvolle initiatieven nemen uit solidariteit, zoals;

  • Level 21 (www.level21.be) geeft tips hoe je kinderen kan bezighouden met educatieve spelletjes.
  • Noblito (www.noblito.be) roept op tot solidariteit naar alle ouderen.

Bekijk, ondersteun en deel ze zoveel als mogelijk.  Ook als jij of collega’s initiatieven nemen, aarzel dan niet om deze met ons te delen

#FlattenTheCurve #socialdistancing #takecare #samentegencorona

Take care & be safe,

Wim Bijnens.

Over de auteur

Avatar foto

De Cronos Groep - The CoFoundry Ondersteunend platform voor ondernemers

Laat een bericht achter voor de auteur